De Moeder's Geuren is ook een vrouwenverhaal van
empowerment, veiligheid en hoop
🌼 🙌 ☘️ 🌼 🙌 ☘️ 🌼
In een wereld waar geur, herinneringen en emoties oproept en onze zenuwen rust geeft, brengt
De Moeder's Geuren
meer dan alleen de wierookgeuren.
Het zijn bloemengeuren met een verhaal
— sinds 1977 een verhaal van vrouwen-empowerment, vrouwenbanen, duurzame eerlijke handel en hoop.
🌼 🙌 ☘️
In India wordt onze wierook -uitzonderlijk- nog steeds op ambachtelijke wijze met de hand gerold en gemaakt, volgens de eeuwenoude masala methode.* Elk stokje wordt met zorg handgerold en zit vol natuurlijke ingrediënten, als houtsoorten, kruiden, harsen en essentiële oliën. De vrouwenhanden zorgen voor ‘levende’ stokjes, waarbij elke geur bij branden een diepe, pure beleving kan (door)geven.
🌼 🙌 ☘️
Maar De Moeder’s Geuren is meer dan alleen wierook: het is een symbool van empowerment van vrouwen. Het productie-proces bood, bij de start in 1977, banen voor vrouwen die anders alleen als hulp in de huishouding konden werken. Door de vrouw-veilige omgeving mochten vrouwen van hun man na het trouwen bij ons blijven werken, wat ook uitzonderlijk was. Het werk bezorgde de vrouwen een goede financiële inbreng in het gezin dat vooral besteed werd aan de kinderen en voor hen een betere toekomst. In 1979 werkten er meer dan 200 meisjes en vrouwen.
🌼 🙌 ☘️
Elk geurend wierookstokje draagt een stukje van deze missie
en deze vrouwen met zich mee.
Door De Moeder’s Geuren te branden, steun je niet alleen een
eeuwenoude traditie, maar ook een veilige toekomst voor
vrouwen vol kansen en hoop voor hun kinderen.
🌼 🙌 ☘️
Twee leuke weetjes:
1. doordat het papier van de wierookverpakking met de hand gemarmerd wordt, is elk pakje sinds 1977 voor iedereen uniek.
2. De komende container brengt ons meer dan 3 miljoen*** met de hand gerolde wierookstokjes! En die worden allemaal dit jaar in Nederland aangestoken.
🌼 🙌 ☘️
* De gebruikelijke methode in 1977 was bij alle wierookfabrieken de uiterst goedkope dip-methode. Geurloze stokjes werden thuis gerold (ook door kinderen)** en naar de fabriek gebracht die de stokjes dipte (dompelde) in geurolie die 7 tot 10 keer verdund was met nu verboden ftalaten of andere goedkope verdunningsmiddelen.
De laatste jaren is massaproductie met machines de methode van wierookproductie geworden. Elke machine vervangt tussen de 50 en 200 vrouwenbanen. Het effect van: alle wierook moet zo goedkoop mogelijk gemaakt worden.
** Bij de masala methode, waar de geurolie direct met het deeg vermengd wordt, kan alleen onder supervisie in een wierookatelier gerold worden. Goedkoop thuisrollen is hierbij geen optie.
*** van 400 stokjes per dag naar 3.000.000 stokjes per jaar voor ons
Zie hier het filmpje van Christel over de Moeder's Geuren:
Een verhaal van traditie, empowerment en hoop
🌼 🙌 ☘️ 🌼 🙌 ☘️ 🌼